Hælsporer

Lider du av hælsporer med kraftige smerter under belastning og nedsatt gang- løpefunksjon?

 

MBT skoenes unike avrundede såle gir deg:

  • Myk og avlastende hælisett som reduserer trykket på smerteutsatte områder
  • Rullende stegsavvikling bidrar til jevnt trykk på hele foten, som stimulerer tilhelingsprosessen.  
  • Økt muskelaktivering og sirkulasjon, sam bedre styrke i føttene fremmer tilheling. 
     

Hvordan oppstår hælspore?

Hælspore oppstår ved ensidig belastning av foten, og spesielt hælen. Det forekommer som oftest når man står eller går/løper på hardt statisk underlag. Spesielt kan det oppstå ved økning i aktivitetsnivå som f.eks etter en periode med lite trening, der man begynner med samme treningsmengde på asfalt. Med feil oppbygde sko øker risikoen for å rammes. Plagene kan ramme alle typer føtter, alle aldersgrupper og begge kjønn. Man mistenker at ekstra høy eller ekstra lav vrist kan øke risikoen. Hælsporer kan ha en veldig lang tilhelingsprosess, det er derfor viktig at man får stilt en diagnose, samt tatt grep så tidlig som mulig i prosessen for å sørge for kortest mulig tilheling. 

 

Hvordan kan MBT sko hjelpe deg som har hælsporer?

Det finnes for øyeblikket ingen studier på MBT og plantar facitt, eller hælsporer, men det finnes studier som taler for MBT, som går på avlastning ift hæl og jevnere trykkfordeling av fotsålen. Utover dette så har vi gjennom forhandlernettverket vårt, samt direkte med forbruker fått utallige tilbakemeldinger på at MBT funksjonaliteten er helt unik når det kommer til smertelindring og tilheling. 

  • MBT gjør så man får en myk, avlastende gange, som gir et forminsket trykk på problemområdet og følgeloig mindre smerte. 
  • Det rullende MBT steget bidrar til jevnere trykkfordeling på foten og motvirker at tåleddet bøyes i avsatsen til neste steg. Plantar fascia senen blir dermed ikke belastet på samme måte som i vanlige sko. Smerten reduseres og tilheling kan skje raskere. 
  • Økt muskelaktivitet, noe som igjen leder til større sirkulasjon i føttene. Dette kan på sikt føre til høyere toleranse for belastning, hvilket motvirker fremtidige tilfeller av hælsporer mm.